Védőoltás

2013.02.06. 12:02

A védőoltás ellenes összeesküvés elméletektől mindig is viszketett a tenyerem. Ferenci Tamás blogjában módszeresen ízekre szedi a védőoltásokat övező tévhiteket és hazugságokat. Mindenkinek csak ajánlani tudom legutóbbi bejegyzését (és a többit is). Persze jöttek is a trollok a hívószóra.

wmiki.JPGwmiki2.JPGCsak egyetérteni tudok 'lacalaca'-val: Ne etesd a trollt!

lacalaca.JPG

Jól elvannak

2013.01.26. 08:58

Nyelvtannácinak lenni nagy flash lehet. Valószínűleg a sorkatonaság eltörlésének morális kérdései is több embert érdekelnek, mint hogy a 'napról napra' kifejezést kötőjellel kell írni, vagy sem. Viszont az tényleg elgondolkoztató, hogy lehet-e 'hibát véteni'. Hála a guglinak nem kellett rajta sokat törnöm a fejem.

Mister Grumpy.JPGStirlitz.JPG

Ne legyenek

2013.01.22. 17:38

A Bayer-ügy kapcsán már sok bejegyzést írhattam volna. Aki azt hiszi, hogy Bayer Zsolt indulatból írta azt, amit írt, vagy hogy akár különösebben utálja a cigányokat az naiv. Egy napilapnak van szerkesztősége, nem lehet csak úgy bármit megjelentetni. A Magyar Hírlap pártlap, itt minden a szavazatokról szól, ahogy azt Navracsics Tibor hirtelen pálfordulása is bizonyítja. Patikamérlegen méricskélik, hogy mekkora szavazótömeget tudnak szélsőjobbról leakasztani és hány Fidesz szavazó ábrándul ki a pártból egy ilyen ügy miatt. Bizarr folytatása az esetnek az a fenyegető levél, amit Echo TV-hez juttattak el ismeretlenek (NB: a Magyar Hírlap és az Echo TV-nek ugyanaz a tulajdonosa). Nagy összegben fogadnék arra, hogy provokációról van szó és egy szimpatizáns írta a levelet - hacsak nem egyenesen a Magyar Hírlapnak egy munkatársa. A Libertarian blog szerint a levél túllép minden határt, ugyanakkor Bayer Zsolt írása még belefért véleménynyilvánítás szabadságába. A bejegyzés igazi trollcsalinak bizonyult, csak két példa a sok közül:

political_ideology.JPG

de Florentia.JPG

Közös ellenség

2013.01.08. 16:52

Hiába no! Nincs időm a blogra, de ezt a kommentet muszáj vagyok megosztani veletek. A HVG online egy szép történeti összefoglalóval emlékezett meg a sztálingrádi csata 70. évfordulójáról. Az alábbi hozzászólás érkezett rá:

Fazekas.JPG

Ülj le, egyes!

2012.12.19. 10:20

A Szamárpad blog meglepő naivitásról tesz tanúbizonyságot legújabb posztjában. Sérelmezi, hogy továbbra is tüntetnek a diákok, miután úgymond teljesültek a követeléseik.

szamárpad.JPG

Ahogy lenni szokott az ilyen trollmágnes posztoknál a kommentelők sem fogták vissza magukat. A teljesség igénye nélkül csak két különösen tapló hozzászólást emelnék ki.

Behajtó70.JPG

fynndafrail.JPG

Emmi?

2012.12.14. 08:50

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma össztűz alá került - írja HVG online. Jobbról és balról is támadják, egyrészt az MMA élére került Fekete György miatt, másrészt a közoktatási reform tervezett lépései folytán. Van még aki védené a mundér becsületét.

Klára.JPG

Az ünnepi asztalra

2012.12.08. 22:54

Az Ateistaklub blogot címlapon hozta az Index. 'Karmadealer' szerint ez mélyen sérti a legtoleránsabb vallás híveit...

karmadealer.JPG

karmadealer2.JPG

Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

Szünet

2012.11.24. 23:41

Nem a trollok tűntek el a netről, hanem nekem lett kevesebb időm. Annyit ígérhetek, hogy idén még lesz poszt, de ennél többet nem mernék állítani. Addig is mindenkit csókoltatok!

Puppy_Love.gif

A kép amúgy innen való.

Szomorú elválás

2012.10.25. 11:51

Nem túlzás azt mondani, hogy Janics Natasa távozásának híre megrázta az országot. A számos végigszurkolt világverseny után magunkénak éreztük, megszerettük ezt a lányt. Úgy gondoltuk nem csak az érmei, de ő maga is a nemzet része. Épp ezért olyan nehéz elengedni őt. Hogy milyen okból távozik - családi, vagy anyagi - az most mindegy is. Nagyvonalúnak kell lenni, mást nem tehetünk. A Kettős Mérce blog is amellett érvel, hogy méltatlan most zajló színjáték. A hozzászólásokat szemlélve az is kiderült, Janicsot miért tiltotta el menedzsere az internetes kommentek olvasásától.

2345_1.JPG

Bar!kád

2012.10.22. 10:00

A Tescóban az újságosállványt böngészve lettem figyelmes a Bar!kád magazin címlapjára. Az olvasóközönség nyilván nem rajong a bonyolult gondolatokért. Épp ezért zseniális, ahogy sikerült az olvasóknak szánt üzenetet ilyen tömören megfogalmazni.

barikád.jpg

Ennek a képnek minden egyes részlete egy-egy gondolatmankó, ami után nem maradnak kérdések, csakis az indulat, hogy: Ezt ne! Drogos, buzi zsidók visszahoznák Bajnait a hatalomba? Hát lehet ezt hagyni?

A Gazdagisztan.blog.hu közzétette a történelem leggazdagabb embereinek a listáját. A bejegyzés nem részletezi miként lehet Hódító Vilmos vagyonát, mai dollárra átváltani. Illetve az sem világos, hogy Krőzus, vagy Marcus Licinius Crassus miért hiányzik a listáról, de ettől függetlenül, nagyon érdekes írás. Számomra a legviccesebb mégis a kommentelők megnyilvánulásai voltak.

kvadrillio.JPG

bandigyerek.JPG

2345.JPG

BHJ.JPG

A kommenteket a Sportgeza.hu-n lőttem.

ABBA

2012.10.11. 08:25

Az őszi borongós hangulatom előhozta a régi zenék iránti nosztalgiámat. A youtube videókat böngészve, egy ABBA szám alatt akadtam rá az alábbi párbeszédre.

yorick.JPG

McShizzify.JPG

Hevenyészett fordítás:

19 éves vagyok, imádom a 60-as 70-es és a korai 80-as évek zenéit. A mai zenék szarok. Üdv Hollandiából (yorick snorrick)

Miért hagynak ilyen kommentet az emberek? Ki a szart érdekli, hogy milyen zenét szeretsz, vagy hogy honnan jöttél? Szeretettel: az Internet

(McShizzify)

Bónuszként itt a kedvenc számom az ABBA-tól:

Mit nem kéne közpénzből...

2012.10.09. 17:37

A kormány kommunikátorai elérték egy görög tüntető értelmi szintjét.

(1) Nem kéne erőltetni ezt a szabadságharcos retorikát.

(2) Nem kéne az ilyen PR-akciókat közpénzből fedezni.

(3) Főleg nem kéne mindenkit idiótának nézni ebben az országban.

Nyomorult trollok.

nemimf.jpg

Liam Neeson interjú

2012.10.08. 20:20

A Titánok Harca és az Elrabolva filmek sztárja (nekem mondjuk a Zsaru Pánikban a kedvencem tőle) meglepő sztorit mesélt a Dan Le Batard Show házigazdáinak. Évtizedekkel ezelőtt tanárként is dolgozott, amikor az egyik diákja kést rántott az óráján. A 15 éves fiú problémás eset volt, akkor történt az incidens, amikor Liam ki akarta küldeni az óráról. Első reakcióból lekevert egy nyaklevest a fiúnak, amivel szerencsére sikerült azt észhez térítenie. A magyar kommentelők tudták mihez kötni az esetet.

Mérnork.JPG

Nagy-Britanniában "a diákprostitúció 50 %-kal emelkedett 2000 óta". A Kard blog legutóbbi bejegyzésében arra a veszélyre hívja fel a figyelmet, hogy a tandíj bevezetésével nálunk is növekedhet a diákprostitució mértéke. Bár a nagy-britanniai adat elég légből kapottnak tűnik (az ilyen százalékos növekményekkel kapcsolatban több probléma is felmerül) a tendencia nagyon is valós lehet. A téma igazi troll-csemegének bizonyult.

nyehehe.JPG

Stefánia.JPG

Ironlowrider.JPG

Érteni kéne

2012.09.26. 19:22

Régi vélemények kiguglizása mindig sok vidám percet tud okozni. A HVG online kiadásában Gomperz Tamás, Varga Mihály és Járai Zsigmond nyilatkozatait kereste vissza. A "Fideszes gazdasági guruk" annó még a magas jegybanki alapkamat mellett érveltek és bírálták a kormányt, hogy befolyásolni próbálja a jegybankot.

A legfrissebb gazdasági hírek tükrében ezek a vélemények minimum pikánsnak mondhatóak. Aki lemaradt volna a tegnapi fejleményekről:

"Folytatta a kamatcsökkentést a jegybank monetáris tanácsa, az előző, 6,75 százalékos alapkamatot 0,25 százalékponttal 6,5 százalékra vágta. Az alapkamatról a jegybank héttagú monetáris tanácsa legutóbb 4:3-as szavazati aránnyal határozott, a kamatcsökkentést a négy külső tag támogatta, míg a kamat szinten tartására Simor András MNB-elnök és a két elnökhelyettese szavazott. A külső tagokat tavaly tavasszal választotta meg a parlamenti többség, a négy helyre csak a Fidesz állított jelölteket.

Vagyis a múlt havi kamatdöntés volt az első olyan eset, amikor a kormánytöbbség közvetett akarata döntően befolyásolta az elvileg független jegybank monetáris politikáját és – mint az az ülés múlt héten közzétett jegyzőkönyvéből kiderült – szakmai érveit." Forrás index.hu

Jó, hogy a kommentelők képben vannak és nem lehet őket megetetni bármilyen maszlaggal.

bankár.JPG

murzsa.JPG

bankár2.JPG

A magyar Mohamed-karikatúra

2012.09.19. 17:53

Alapvető kérdés, hogy hol vannak a szólásszabadság határai. Kifigurázhatjuk-e más legbelső érzését, hitét, vallását? A Trollvadász szerint igen. Viccet mindenből lehet, sőt kell is csinálni! Az viszont már trollkodásnak számít, ha mindezt bántó szándékkal tesszük. Ennek megfelelően remélem senki sem veszi túl komolyan az alábbi viccet.

Két próféta beszélget a mennyországban

JezusMohamed.png

Aki nem értené miről van szó: erről és erről.

Az a bizonyos hatvanhat

2012.09.13. 09:56

A TASZ egy új bejegyzést jelentetett meg a blogján, amiben megpróbálja körülírni milyen startégia szerint választják ki azokat az ügyeket, amelyekkel foglalkoznak (a linkért katt a képre).

TASZ2.JPG

Remélem azért 'Nagykevély'-nek nincs igaza...

Nagykevély.JPG

Gázolás úton és szóban

2012.09.06. 08:46

Könyöktörést szenvedett az a biciklis, akit tegnap ütöttek el Budapesten. A cserbenhagyásos gázolás képe bejárta a magyar netet - a facebookon több mint 6000-ren osztották eddig meg.

baleset.jpg

A KRESZ-ben leírtakkal ellentétben sokan úgy gondolják, hogy nem az útjelzések számítanak, hanem hogy ki vezeti a nagyobb járművet.

uarempty2.JPG

A komment innen származik.

Baltás diplomácia

2012.09.04. 21:19

Ilyen fokú egyetértést, mint ami a Safarov-ügyet kíséri, ritkán látni a magyar sajtóban. Lényegében még a Magyar Nemzet is morálisan elítélően nyilatkozott az azeri gyilkos kiadatásáról. Mint 'gamma' kommentjéből kiderül a magyar kormány csak a CIA nyomásának engedett.

gamma2.JPG

Nem, nem a Hírcsárdáról lőttem.

Wanted

2012.09.04. 13:53

bela varga.JPG

Hogy ki is ez a szimpatikus úriember a fényképen? Innen megtudhatja!

Megj.: Nem vagyok híve nevek és fényképek közzétételének, de a képen szereplő személy régen elvesztette az anonimitáshoz való jogát. Most majd lehet arcot is kapcsolni minden új rágalmazáshoz, gyűlöletkeltéshez és fenyegetéshez, ami a kuruc.info-n megjelenik.

Így írtok ti (3)

2012.08.29. 09:56

Unblock, Failer, helyszínelők.

superunknown.JPG

CubE.JPG

northern lights.JPG

Armstrongok

2012.08.26. 20:04

Lance Armstonggal kapcsolatban szerintem két tévhit van. Egyik, hogy a Tour élmezőnyéből csak ő doppingolt. A másik hogy doppinggal bárki utána tudná csinálni. Az Index cikkének hozzászólói között mindkét véleményre találunk példát - most nem is ezt emelném ki, hanem az alábbi paraszt beszólást:

übükirály.JPG

'übükirály' a nemrég elhunyt Neil Armstrongra céloz, aki előtt ezzel az xkcd.com-ról származó képregénnyel tisztelegnék.

65_years.png_740x382

A Könyvtáros Testvér blog érdekes írással jelentkezett a Föld laposságának mítoszáról - ti. hogy már a sötét középkorban sem hitt mindenki ebben az állításban. Hogy ez igaz-e vagy sem azt nem tudom, viszont a kommentelők rámutattak, hogy még ma is vannak egyesek, akik kitartanak a Föld lapossága mellett. Az alábbi kérdés-válasz párokat a theflatearthsociety.org FAQ-jából lőttem.

Flat_FAQ1.jpg

Flat_FAQ2.jpg

Hogy összeesküvés elméletek terén sem vagyunk lemaradva a világtól azt 'Csillagfattyú' hozzászólása bizonyítja, amit fent idézett blogban találtam.

Csillagfattyú.JPG