Pussy Riot újra

2012.08.19. 21:17

Ítéletet hirdettek a Pussy Riot punkbanda ügyében Oroszországban - adta hírül a hvg.hu. A zenekar tagjai két év kényszermunkát kaptak, ami az orosz börtönök ismeretében elég keményen hangzik. Korábban már volt a blogon olyan magyar kommentelő, aki letöltendőt kért a lányokra. Remélem most boldog. Garry Kasparov volt sakkvilágbajnokot a bíróság előtti tiltakozó megmozduláson őrizetbe vették és a helyszínen lévő rendőri kisbuszban egyszerűen összeverték (erről videót itt tekinthet meg az érdeklődő). A legfrissebb hírek szerint őt akár 5 évre is leültethetik, mivel állítólag megharapott egy rendőrt. Mindenezek ellenére még mindig vannak olyanok akik követendő példaként tekintenek a putyini Oroszországra.

Borbély György.JPG

Mondjuk nem lennék meglepődve, ha kiderülne, hogy 'Borbély György' az orosz nagykövetségen dolgozik és google fordítóval hozta össze a fenti szösszenetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://trollhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr234720629

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tánya 15) A Pussy Riot meg az identitás 2012.08.19. 23:15:44

Az Egy orosz lány Budapesten blog mai bejegyzésének témája a Pussy Riot, a különbség a nyugati és az orosz világnézet között....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Erika Zangolna 2012.08.19. 23:24:19

Ahol nincs szólás- és sajtószabadság, illetve van, de rendszeresen tűnnek el újságírók, aztán találják meg őket savval leöntve, feldarabolva, és a vezér kritikájáért két év gulag jár, ott könnyű ilyen agymosott Borbély Györgyöket előállítani.

Az elnyomottak, félelemben tartottak egy része amúgy is azonosul agresszorával, ebben nincs semmi különös, minden diktátornak megvan az azonosuláson keresztülment (és propagandával agymosott), őt és rendszerét szinte vallási áhítattal istenítő féreghada.

Így van ez nálunk is, meg lehet nézni. Hisznek, mert akarnak hinni, és kész.

dr. Erika Zangolna 2012.08.19. 23:43:54

Tánya is szépen fújja az ottani propagandát. Furcsa kívülről látni, ahogy rajonganak az elnyomásért, ahogy a szabadság hiánya biztonságérzetet kelt bennük.

Szabadnak lenni felelősség, boldogok az agymosottak.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.08.19. 23:49:47

@dr. Erika Zangolna: @moszkovitics: Ez a Tanya-poszt elég durva - egy darabig azt hittem ironizál, de sajna nem. Csak azt nem tudom, hogy fizetett propagandista, vagy tényleg elhiszi, amit mond.

moszkovitics 2012.08.19. 23:53:40

@trollhunter89: @dr. Erika Zangolna:
Érveitek vannak vagy csak propagadistának tartjátok, hogy ne kelljen rá reagálni?

Olyan nehéz elfogadni, hogy valaki jól akar élni egy készre formált és állandóan megszervezett országban, minél nagyobb létbiztonságban?

A többség nem akar mást, mint nyugalmat. Magyarországon úgy veszem észre, hogy a Kádár-rendszer, sőt a Horthy-rendszer iránti nosztalgia is ebből fakad. Most mindenki baromi szabad, csak érvényesülni nem tud, csak párezer ember.

Ez nem a nyugat, itt az emberek nem akarják az életüket menedzselni. Ledolgozzák, amit le kell, aztán ledobják magukat a fotelbe és kész. Legyen elég pénzük az élethez. Ez a lényeg. Az, hogy szerintetek ők birkák, az a ti problémátok. A legnagyobb birkahad fog nyerni. Úgy hívják Kína.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.08.20. 00:03:53

@moszkovitics:
tények Oroszországról
- legtöbb eltűnt/meggyilkolt újságíró
- nem lehet ellenzékiként tüntetni
- polóniummal mérgezett oligarchák
- imperialista külpolitika
- vígan asszisztál a szíriai polgárháborúhoz

Köszi, én maradok a hanyatló nyugaton, de ha szerinted ott olyan kafa minden senki nem tart vissza.

dr. Erika Zangolna 2012.08.20. 00:09:51

@moszkovitics: fent leírtam, az emberi természet elnyomásra adott egyik reakciója az azonosulás.

hu.wikipedia.org/wiki/Stockholm-szindr%C3%B3ma

bizonyos helyzetekben egyszerűen ez a legadaptívabb módja az alkalmazkodásnak. Az ideológia hozzá utólagos: a világkép idomul a tettekhez, hogy a személyiség az elnyomás alatt is koherens maradjon, és a belülről vezéreltség, és az autonómia illúzióját adja az elnyomottnak. Mint a kismalac, aki mindig így száll le a bicikliről, mert ő így szeret leszállni.

hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_disszonancia

minden világos, azt hiszem. Tanya egy elnyomáshoz azonosulással, és önigazoló világképpel alkalmazkodó szerencsétlen, avagy boldog, mint minden agymosott. nézőpont kérdése. A szabadság és avele járó felelősség félelmetes dolog, sokan nem tudják elviselni a vele járó bizonytalanságot és menekülnek előle:

hu.shvoong.com/humanities/1940686-menek%C3%BCl%C3%A9s-szabads%C3%A1g-el%C5%91l/

moszkovitics 2012.08.20. 00:13:06

@trollhunter89:
- a 140 milliós lakosságnak egy ezreléke az újságíró. így a többséget ez nem is nagyon zavarja, hacsak nem családtag
- nem igaz. tüntethetsz. akkor visznek el, ha hatalomdöntés szándékával szervezkedsz, mint pl. Navalnij
- remek megoldása lenne itt is annak, ha valaki a közvagyonból meggazdagodva ellóg az országból, hogy éljen, mint Marci Hevesen. a titkosszolgálat a világ minden táján csinál hasonlókat. hidd el, a magyar is.
- tekintettel arra, hogy a világon nem csak az USA szeretné irányítani az egész világot, hanem pl. Kína mellett Oroszország is, ez érthető. minden nagyhatalom erre törekszik.
- naná, hogy asszisztál. nem szeretné, hogy ott is amerikai katonai bázisok legyenek.

orosz vagyok. ha nem tudsz egy világhatalom polgárának fejével gondolkozni, akkor ne értetlenkedj.

moszkovitics 2012.08.20. 00:16:08

@dr. Erika Zangolna:
köszönjük a szociológiai és pszichológiai terepmunkát, doktor nő.
felhívnám a figyelmét arra a tényre, hogy az emberek minden országban úgy élnek, ahogy az ott szokás. ezt hívják szocializációnak. ennek szerves része a hazaszeretet és ennek megnyilvánulása lehet a teljes konkrtoll elvesztése is abban az esetben, ha valaki azt bántani meri. gondolom, ön sem tenne másképp, ha egy családtagját támadnák meg. még egyszer: mi nem akarunk olyan világban élni, ahol az egyén a fontos. mi úgy akarunk élni, ahogy az állatok. boldogan, ösztönösen, erővel és fifikával. amíg itt minden az egyénről szól, mi a falkában hiszünk. ez a különbség a két társadalom között. minél keletebbre megy, annál inkább így találja.

dr. Erika Zangolna 2012.08.20. 00:50:57

igen, ez kultúra kérdése is, ahol nincsenek az egyén és a társadalom pszichéjében használható scriptek arra, hogy mit kezdjen/ek a szabadsággal, ott jó eséllyel erővel sem lehet demokráciát kialakítani, a kultúra kitermeli magának, és demokratikus választásokon megválasztja magának a diktátort, aki alatt biztonságban érezhetik magukat.

Sajnos Magyarországon kevés és jórészt kudarcos volt ez a 20 év demokrácia, putyinizálódunk is rendesen.

Kelet és nyugat határán, határkultúraként megint az a kérdés, erős, antidemokratikus diktátor kell, vagy szabadság és bizonytalanság, úgy fest erősen billeg a dolog.

Sidewinder 2012.09.21. 11:57:55

@trollhunter89:
A tények Oroszországról:
A megboldogult Jelcin idején 45 újságírót öltek meg Putyin idejében ugyanez a szám 11.
A savazás pedig a kaukázusban és Közép- Ázsiában divat.
2.A demokratikusnak tartott jelcin alatt szétlőtték a képviselőház épületét tankokkal. Akkor nem rinyált a nyugat leszámítva az általános,mindkét felet csitító sablonszövegeket.
Putyin elnöksége alatt meg már azon is "nyűszítenek",ha egy rohamrendőr megver egy jogellenesen,engedély nélkül tüntető buzit,vagy ellenzékit.
Úgy egyébként megjegyzném,hogy babasimogatás amit Kaszparov kapott ahhoz képest amit itt kaphatott volna 2006-ban a magyar rendőröktől,vagy a szintén "demokratikus" grúziában kaphatott volna 2007-ben,vagy 2011-ben.Például megvan mindkét szeme,és lát is rá. Ez egy volt 2006-os tüntető esetében már nem jelenthető ki ilyen nagy eséllyel. Az orosz rohamrendőrök hiába jobban felszereltek mint mondjuk a magyarok,a felszereléseik nagy részét be sem vetik legtöbbször. Sok videót láttam már róluk,és a nehezebb helyzetben is inkább csak gumibotot használnak a keményebb eszközöket (vízágyú,könnygázgránát-vető esetleg gumilövedék) nem igazán.
Tüntetések: hétvégén volt Moszkvában a "milliók menete",ahol az egész ellenzék képviselte magát,a szivárványos zászlós buziktól,a nyugatos demokratákon át a fehér-sárga-fekete,régi birodalmi zászlót lobogtató radikális nacionalistákig.Persze ott voltak a kommunisták is,mivel ők a legnagyobb ellenzéki erő. A milliók menetén lehettek vagy 25000-en is. A szegénység meg annyira kiütközött,hogy például az egyik elnyomott ellenzéki csajnak papírra sem futotta,hanem egy vadonatúj Ipad-ról olvasta fel a mondanivalóját.
Senkit nem vittek el a zsaruk,csak álltak és nézték a résztvevőket. Azért mert bejelentett,engedélyezett tüntetés volt,és a tüntetők most nem mentek neki a rendőröknek. A legtöbb újság egyébként a koherens ellenzéki programot hiányolta,és ennek számlájára írták,hogy jóval hamarabb véget ért érdeklődés hiányában az esemény.
Putyinnal nem az a baja a nyugatnak,hogy nem demokratikus. A nyugat azt pont leszarja,hogy ki mennyire demokratikus. Abban az esetben,ha az ő gazdasági és katonai céljait szolgálja. Rengeteg diktátort nevelt,és pénzelt a nyugat. Kezdve Batistától,pinochet-ig,Mubarak,a bahreini uralkodó, a szaudi király.
Ezek mind igazi véres kezű diktátorok akikhez Putyin ha "fel akarna nőni"(bár szerintem nem akar),már akkor is el lenne késve,ha 20 éve kezdte volna el az emberek permanens gyilkolását,mondjuk "boszorkányság" vádjával,ahogy az például Szaud-Arábiában az USA egyik legfőbb szövetségesénél divat. Ők nem lebaszást kaptak az USA-tól,hanem új F-15-ös vadászgépeket,kedvezményes áron.
Putyinnal az a nyugat legfőbb baja,hogy újra megerősítette az országot a Jelcini lejtő után,és nem akar a nyugati gazdasági,katonai politikai érdekek korlátlan kiszolgálója lenni. Sőt még konkurencia is például a hadiiparban. Ezen kívül nem ad korlátlan kitermelési jogot a nyugati cégeknek a gazdag orosz olaj és gázmezőkre. Jelcin pedig az alkoholizmusa miatt irányítható volt, józanabb pillanataiban ő is elmondta,hogy marhára nem azt akarta csinálni Oroszországból amit végül "sikerült".
Szíria pedig geopolitika és geostratégia. A demokrácia duma itt is kamu. A nyugat pénzeli a "fegyvertelen" lázadókat akik már akkor gépkarabélyokkal meg például BTR-el felfegyverkezve jártak és lövöldöztek amikor még itt folyton "fegyvertelen" ként kellett őket emlegetni.
Szíriából azért akarják eltakarítani Asszadot,mert oroszbarát,és mert még Iránt is segítené egy esetleges nyugati támadás esetén. Továbbá több legyet akarnak ütni egy csapásra,mert ha nyerne az ellenzék akkor cserébe megérnék őket,hogy Tartuszban zárassák már be az orosz haditengerészeti bázist. Továbbá szabad felvonulási terület lenne Irán ellen. Oroszország semmi mást nem tesz,mint amit a nyugat tett Bahrein esetében. Ott állomásozik Bahreinben az amerikai flotta,akik lazán végignézték,hogy angol és amerikai gyártmányú tankok fedélzeti fegyvereiből halomra löveti az uralkodó az ellenzéki tüntetőket. A Formula 1-et sem véletlnül kellett ott többször is törölni. Ha szoktad nézni az F1 közvetítéseket,akkor tudhatod,hogy Charles Pic nevelőapja magyar. Illés Tamás,műrepülő pilóta. Ő mesélte,hogy akkor pont ott voltak,mert próbáltak valahogy kijutni az elmaradt GP-2 futam miatt az országból,és őket is majdnem lekaszálta egy sorozat. Szóval ez a színtiszta szent nyugat vs velejéig romlott szemét putyini oroszország fekete-fehér összehasonlítósdi kissé gagyi.Oroszország semmivel sem folytat imperialistább külpolitikát mint mondjuk az USA,akiknek például sikerült az iraki olajért háborút indítaniuk,kamu indokokra hivatkozva.
A pussy riot "produkcióját" megnéztem videón,egy nagy rakás szar. Zenének,művészetnek semmiképp nem nevezném. Egy csimpánz értelmesebben tudná kezelni az elektromos gitárt mint amit ott azok bemutattak.Ja a slusszpoén,hogy páran azon szörnyülködtek,hogy a gyerekeivel mi lesz a zenekar tagjainak. Nem hiszem,hogy például azt a tagot nagyon érdekelné,hogy mi lesz a gyerekével,aki nagy nyilvánosság előtt egy múzeumban megbaszatja magát,úgy hogy bármely pillanatban elindulhat a szülés. 4 nappal az ominózus esemény után meg is született a gyereke. Egy másik szintén emberfeletti intelligenciával megáldott p.riot tagnak meg annyira futotta,hogy egy szupermarketben feltolt magának a pinájába egy fagyasztott csirkét. Szóval no comment a banda. A "zenéjük" szar,de legalább idióták is.
süti beállítások módosítása