Érteni kéne

2012.09.26. 19:22

Régi vélemények kiguglizása mindig sok vidám percet tud okozni. A HVG online kiadásában Gomperz Tamás, Varga Mihály és Járai Zsigmond nyilatkozatait kereste vissza. A "Fideszes gazdasági guruk" annó még a magas jegybanki alapkamat mellett érveltek és bírálták a kormányt, hogy befolyásolni próbálja a jegybankot.

A legfrissebb gazdasági hírek tükrében ezek a vélemények minimum pikánsnak mondhatóak. Aki lemaradt volna a tegnapi fejleményekről:

"Folytatta a kamatcsökkentést a jegybank monetáris tanácsa, az előző, 6,75 százalékos alapkamatot 0,25 százalékponttal 6,5 százalékra vágta. Az alapkamatról a jegybank héttagú monetáris tanácsa legutóbb 4:3-as szavazati aránnyal határozott, a kamatcsökkentést a négy külső tag támogatta, míg a kamat szinten tartására Simor András MNB-elnök és a két elnökhelyettese szavazott. A külső tagokat tavaly tavasszal választotta meg a parlamenti többség, a négy helyre csak a Fidesz állított jelölteket.

Vagyis a múlt havi kamatdöntés volt az első olyan eset, amikor a kormánytöbbség közvetett akarata döntően befolyásolta az elvileg független jegybank monetáris politikáját és – mint az az ülés múlt héten közzétett jegyzőkönyvéből kiderült – szakmai érveit." Forrás index.hu

Jó, hogy a kommentelők képben vannak és nem lehet őket megetetni bármilyen maszlaggal.

bankár.JPG

murzsa.JPG

bankár2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://trollhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr174804795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása