Ne legyenek

2013.01.22. 17:38

A Bayer-ügy kapcsán már sok bejegyzést írhattam volna. Aki azt hiszi, hogy Bayer Zsolt indulatból írta azt, amit írt, vagy hogy akár különösebben utálja a cigányokat az naiv. Egy napilapnak van szerkesztősége, nem lehet csak úgy bármit megjelentetni. A Magyar Hírlap pártlap, itt minden a szavazatokról szól, ahogy azt Navracsics Tibor hirtelen pálfordulása is bizonyítja. Patikamérlegen méricskélik, hogy mekkora szavazótömeget tudnak szélsőjobbról leakasztani és hány Fidesz szavazó ábrándul ki a pártból egy ilyen ügy miatt. Bizarr folytatása az esetnek az a fenyegető levél, amit Echo TV-hez juttattak el ismeretlenek (NB: a Magyar Hírlap és az Echo TV-nek ugyanaz a tulajdonosa). Nagy összegben fogadnék arra, hogy provokációról van szó és egy szimpatizáns írta a levelet - hacsak nem egyenesen a Magyar Hírlapnak egy munkatársa. A Libertarian blog szerint a levél túllép minden határt, ugyanakkor Bayer Zsolt írása még belefért véleménynyilvánítás szabadságába. A bejegyzés igazi trollcsalinak bizonyult, csak két példa a sok közül:

political_ideology.JPG

de Florentia.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://trollhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr65035439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

think-tank · http://libertarian.blog.hu 2013.01.22. 22:09:24

T. trollhunter89!

Az írás tényszerű tévedést tartalmaz:
"Hogy a Magyar Hírlapnak írt minősíthetetlen levelet valóban az „Oláj Roma Egyesület” írta, vagy valaki „csak” aljas politikai célokat akart megvalósítani, nem tudhatom."
Ezután kijelenteni, hogy "A Libertarian blog szerint a levél és a fenyegetés valódi" minimum a funkcionális analfabetizmus határát súrolja. (Vagy csak trollcsali?)

Üdv.: A Libertarian blog szerzője

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2013.01.22. 22:44:39

@think-tank: Igazad van. A mondat fölött elsiklott a figyelmem. Kiszedtem az erre vonatkozó részt. Viszont az továbbra is elképeszt, hogy a Bayer írás valaki szerint beleférhet a szólásszabadság határai közé.

think-tank · http://libertarian.blog.hu 2013.01.23. 00:31:31

@trollhunter89: Továbbra is azt gondolom, hogy az ilyen -- és akár még ennél is szélsőségesebb -- gondolatokat nem törvényi erővel, hanem társadalmi elhatárolódással kell visszaszorítani.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2013.01.23. 16:21:24

@think-tank: Ha valaki Amerikában a szólásszabadság hazájában ilyesmit írt volna a feketékről, már régen börtönben lenne. A cigánygyilkosságok elkövetői is pont az ilyen nyílt rasszista kirohanásoktól bátorodtak fel és érzik igazolva tettüket. Tudomásul kell venni, hogy az írott szónak súlya van - Bayer írása bőven büntetőjogi kategória. De nem hiszem, hogy erről meg foglak tudni győzni...

think-tank · http://libertarian.blog.hu 2013.01.23. 20:13:35

@trollhunter89: 3 dolog:

1.) Nekem pl. mondhatná naphosszat is Bayer a cigányozós szövegét, akkor sem mennék shotgunnal lövöldözni. Lehet, hogy ezekben a dolgokban szerepe van a gyűlöletbeszédnek, de ez önmagában nem elég.
2.) Épp nemrég olvastam, hogy a Jobbik beperelt egy történészt, mert lenácizta őket. Ha minden csúnyát mondásért lecsukunk embereket, akkor csak a semmitmondó, polkorrekt eufemizálás marad, meg az, hogy egy közepesen kemény cikket sem lehet megírni, mert mindent nagyítóval és jogászokkal kell átnézetni, nehogy valakit, valahol valahogyan megsértsen. Én nem akarok ilyen világot.
3.) A véleményem nem függ attól, hogy hol milyen törvények vannak. Betartom őket, mert be kell, de ettől még nem fogom hozzájuk igazítani a véleményemet. Gondolni meg ugye szabad.
süti beállítások módosítása